Wat leer ik tijdens de cursus SEO

Leer alles over SEO bij de SocialLane Academy

Als je een volwaardig online marketeer wilt worden, heb je veel kennis en verschillende vaardigheden nodig. Deze komen allemaal naar voren tijdens onze opleiding tot online marketeer. Maar als je je kennis op een specifiek gedeelte van online marketing wilt bijspijkeren, kun je ook een cursus volgen. Bijvoorbeeld de cursus SEO om alles te weten te komen over zoekmachine-optimalisatie.

Tools voor SEO aan het begin van de cursus

Voordat je echt kunt gaan leren over de theorie van zoekmachine-optimalisatie, is het goed om te weten welke tools je gaat gebruiken. Deze worden eerst toegelicht en vervolgens begin je direct met het installeren van deze tools. Denk hierbij aan Google Analytics en Google Search Console.

 

De theorie over SEO

De cursus SEO gaat verder met het uitleggen van de essentie van zoekmachine-optimalisatie. Het legt daarna uit hoe je een zoekwoordenonderzoek doet om erachter te komen welke zoekwoorden van belang zijn voor de producten of diensten die je bedrijf aanbiedt. Ook leer je welke technische en on-site problemen je kunt tegenkomen, die de vindbaarheid van de website beïnvloeden. Deze gegevens zijn een belangrijk uitgangspunt voordat je begint met het optimaliseren van de website.

 

SEO-campagnes opzetten en optimaliseren

Als je alle benodigde theorie hebt gehad, is het tijd voor een beetje meer praktijkinformatie. Je leert hoe je campagnes opzet voor zoekmachine-optimalisatie. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen technische optimalisatie, zoekwoordenoptimalisatie en het optimaliseren van leesbaarheid. Daarna gaan we nog in op het belang van het up-to-date houden van de website. Natuurlijk sluiten we het geheel af met een toets.

Wil jij alles leren over zoekmachine-optimalisatie?

Joosje geeft je graag meer informatie over de cursus SEO. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@sociallane.nl.

Joosje Bellaart, Accountmanager