Aanpassen profiel Google Mijn Bedrijf

Nieuw: via Google Search en Maps je Google Mijn Bedrijf-profiel aanpassen

Google heeft het gemakkelijker gemaakt om dingen op je Google Mijn Bedrijf-profiel aan te passen. Waar dat eerst alleen kon door in te loggen op platform van Google Mijn Bedrijf, kan het nu ook via Google Search en Google Maps.

Een bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf

Voor ieder bedrijf is het handig om een profiel aan te maken in Google Mijn bedrijf. Hierdoor wordt je beter gevonden via Google en kunnen (potentiële) klanten snel en effectief bepaalde informatie over je bedrijf vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het fysieke en online adres van het bedrijf en de openingstijden. Deze komen snel en overzichtelijk in beeld wanneer mensen via Google het bedrijf zoeken. Ook maakt het bedrijfsprofiel in Google Mijn Bedrijf het gemakkelijker voor klanten om contact op te nemen of de route te checken naar de fysieke winkel of het bedrijfspand.

 

Gegevens in Google Mijn Bedrijf aanpassen

Tot voor kort kon je de gegevens in je profiel van Google Mijn Bedrijf alleen aanpassen als je daadwerkelijk ingelogd was in Google Mijn Bedrijf. Dat is een heel gedoe. Daarom is het goed nieuws dat je tegenwoordig de informatie op die pagina op een minder omslachtige manier kunt aanpassen. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat je bent ingelogd met het Google-account van het bedrijf en via Google naar het bedrijf te zoeken. De informatie van Google Mijn Bedrijf die verschijnt, kun je dan direct aanpassen. Dat is heel handig, zeker in tijden van corona, waarin bijvoorbeeld openingstijden nog weleens veranderen.

Wil jij alles te weten komen over vindbaarheid (SEO) en adverteren (SEA) op Google?

Neem contact op met Joosje en ze helpt je graag verder. Bel of mail haar via 070 322 90 83 of info@sociallane.nl.

Joosje Bellaart, accountmanager